Godišnjica braka uvijek je odlična prilika za slavlje i zapravo uvijek treba biti dobar povod za proslavu jer svjedoci smo da sve više brakova propada, a sve se manje ljudi odlučuje ući u bračne vode. Ako ste još jednu godinu izgurali zajedno, onda je to veliki razloga za sreću, a samim time i obilježavanje. Prvo što želite jest svog partnera ili partnericu učiniti sretnom, a onda tu sreću podijeliti sa svijetom. Najbolji pokloni za godišnjicu braka nalaze se nadohvat ruke i nema razloga da svoju bolju polovicu ne iznenadite nečim posebnim i lijepim.

Za početak saznajmo o čemu je dobro razmisliti prije kupovine samog poklona. Treba sagledati cijelu financijsku situaciju u obitelji – ako nije sjajna, suzdržite se od skupih poklona jer će se tako situacija dodatno zakomplicirati, a također i ako jedan partner radi, a drugi ne, onda bi se onaj koji nije u radnom odnosu mogao osjećati neugodno ako je primio veoma skupi poklon i ne može uzvratiti istom mjerom (bez obzira koliko se često uvijek govorilo da su svi novci u braku zajednički).

Također, pripazite ako ste tek godinu – dvije u braku da vam poklon ne bude previše napadan. Nešto napadno i izravnije ostavite za kasnije kada se budete jako dobro poznavali. Također, nepisano, odnosno da tako kažemo narodno pravilo kaže kako se za prvu godinu braka poklanja nešto od papira, za drugu od pamuka, za treću od kože, za četvrtu voće ili cvijeće, za petu od drveta, za desetu od lima ili aluminija, za dvadeset i petu od srebra, a za pedesetu od zlata. Možda vam ovi savjeti olakšaju darivanje, barem kada se radi o materijalu izrade poklona. Nadalje, kada birate poklon za godišnjicu braka i želite sami nešto izraditi, nemojte ni od koga tražiti pomoć. Poklon ručno izrađen za ovu prigodu može biti pomalo nespretan ili čak neuredan, ali bitno je da ste ga sami napravili jer upravo je u tome njegova najveća vrijednost.

 

DIY najbolji pokloni za godišnjicu braka

DIY ili sam svoj majstor znači da ste spremni sami uzeti stvari u svoje ruke i napraviti nešto. Ako slijedite narodno pravilo o materijalima od kojih bi poklon trebao biti izrađen za određene godišnjice braka, onda vam cijela priča može biti lakša. Primjerice, ako ste tek jednu godinu u braku, dobro je izraditi lijepu čestitku od papira. Ako niste znali, po papiru se može čak i šivati, a ako niste u tome vješti izaberite crtanje, slikanje, lijepljenje kolaža… Tehnika je mnogo pa izaberite neku u kojoj ćete se dobro snaći.

 

Lijepa čestitku od papira

 

Ako vas ne zanimaju materijali i s kojima su spojeni za određenu godišnjicu braka, onda izaberite i materijal i tehniku u kojoj ste već dovoljno spretni, samo razmislite koji bi se to predmet najviše svidio vašoj boljoj polovici. Možete i kombinirati kupljenje stvari sa svojom kreativnom stranom – primjerice supruga može kupiti piće i grickalice te ih složiti u kutiju i na njoj napisati 'Kutija za prvu pomoć', dakle nešto za što zna da će suprug konzumirati kada se želi opustiti ili kada mu je dosta svega. A suprug može isto tako nakupovati sitnice za koje već zna da ih njega supruga obožava i s istim natpisom ih posložiti u posebnu kutiju. 

 

Najbolji pokloni za godišnjicu braka – doživljaji

Putovanje, romantični piknik, odlazak na koncert, kazališnu predstavu, romantični ručak, sportski događaj… Načina za iznenađenje posebnim doživljajem kao poklonom za godišnjicu braka doista je mnogo. Sjetite se da što se više potrudite oko detalja, to će doživljaj biti intenzivniji, ljepši, i dulje će se pamtiti. Putovanje je uvijek pri vrhu ovakvih poklona jer može promijeniti odnos na bolje iz korijena. Ako se posebno potrudite i sve organizirate sami bez uplitanja putničke agencije, to će iznenađenje biti veće isto kao i uzbuđenje.

 

Godišnjica braka

 

Sjetite se da to ne treba biti ništa egzotično niti se mora putovati danima. Dovoljan je samo jedan dan na koji ćete biti odvojeni od svijeta koji vas inače okružuje i uvesti vas u neki sasvim drugačiji svijet, a to može biti i posjet starom dvorcu u susjednom gradu ili posjet izložbi u drugom mjestu za koju ste znali da je partner ili partnerica želi vidjeti. Ili romantična večera ne treba značiti samo odlazak u skupi restoran već to može biti večera na posebnom mjestu, pod zvijezdama (što kažete na primjer na večeru na vrhu neke zgrade?).

Ako ste par skloni adrenalinu, možete otići u adrenalinski park, rezervirati vožnju quadom ili možda čak i let balonom. U igri je i zajednički odlazak na masažu ili kakav spa tretman. Doista je mnogo način da zajednički uživate za svoju sljedeću godišnjicu.

 

Romantični detalji kao najbolji pokloni za godišnjicu braka

 Ako ste oboje intelektualni tipovi i k tome umjetnički nadareni, zajednički portret kao slika na zidu može biti odličan poklon za godišnjicu braka. Također, možete angažirati fotografa i s njim napraviti jedan romantični photoshooting. Ovdje možemo ubrojiti i puzzle na kojima je fotografija vas i vaše ljubavi, što je također veoma čest i popularan poklon za godišnjice braka.

 

 

Sve traženija je i posteljina koja je personalizirana, odnosno na jastučnicama piše ime osoba koje su u braku. Ne zaboravimo u ovu kategoriju staviti i erotske poklone koji mogu rasplamsati eventualno malo ugasle iskrice među vama. Što kažete na erotsko rublje i zavodljivi ples u njemu? Hm, to je samo ideja, na vama je da priču pokrenete.

 

Klasični pokloni za godišnjicu braka

Najbolji pokloni za godišnjicu braka mogu biti oni klasični, a to su parfemi, donje rublje, pidžame, ručni satovi, novčanici, sunčane naočale, nakit i modni dodaci, pića,  itd. Ovo je doista  široka kategorija u koju se ubraja mnogo toga i vašeg će partnera ili partnericu učiniti sretnom jer se radi o vrsti poklona koja je praktična i uvijek je dobro došla.

Želite li ipak cijelu stvar malo začiniti i personalizirati svakako predlažemo i tehniku graviranja s kojom se na razne predmete da mnogo toga ispisati – ime, koja je godišnjica po redu, razna srca, romantične poruke (npr. Volim te). Ova vrsta poklona najbolje dođu kada niste imali dovoljno vremena organizirati nešto jedinstvenije. Također, bitno je sjetiti se godišnjice, posebice kada su osobe već dugo u braku pa će svaki poklon značiti mnogo dobre volje i ljubavi. Sretna vam godišnjica braka!

 parfem za godišnjicu braka

 

 

 

 

 

 

 

Stariji post Noviji post