Svi želimo biti jedinstveni, unikatni, a to možemo pokazati i birajući poklone za nama drage osobe. Ipak, pokazati takvu svoju stranu nije uvijek lako, posebice kada biramo darove za osobe koje ne poznajemo najbolje.

Vjerujemo kako i vi imate mnogo posebnih muškaraca u svom životu – oca, ujake, stričeve, prijatelje, kolege s posla i u ponekim situacijama pitate se koji su to unikatni pokloni za muškarce koji će im se svidjeti. Izbor nije jednostavan, posebice u današnje doba kada je tako mnogo stvari i često od 'šume ne vidimo drvo'. Kako ne biste otišli u sasvim nepoželjnom smjeru pokušat ćemo vam dati najbolji savjet kada se radi o poklonima za drage muškarce vašeg života.

 

Pokloni za muškarce

 

Unikatni pokloni za muškarce – otac

Otac je za mnoge najvažnija osoba u životu ili barem među najvažnijima, stoga ne čudi što postajemo lagano nervozni kada se bliži njegov rođendan ili kakva druga važna obljetnica u životu. Ako spadate u mlađu generaciju koja je lepršava i razigrana, takav poklon možete dati svome tati. Vjerojatno se još uvijek dobro sjećate satova likovnog pa možete raznim tehnikama od papira ili uz korištenje tempera napraviti unikatan poklon koji će vašeg oca oboriti s nogu.

 

Unikatni poklon za otca

 

Ako pak pripadate starijim generacijama, onda je i vaš otac u dobi kada mu je briga o zdravlju prioritet pa svakako razmislite o poklanjanju raznih medicinskih tretmana, odlazak u toplice i plaćanje medicinskog pregleda kod privatnika kako bi izbjegao duge liste čekanja po bolnicama.

A ni s klasičnim poklonima nećete pogriješiti pa tako uvijek možete izabrati bocu dobrog pića, parfem ili pidžamu. A za one kojima je humor pokretač u životu svakako preporučujemo razne šaljive sitnice koje se mogu pronaći i mnogim web trgovinama, ali i običnim trgovinama (npr. šalica ili majica s fora natpisom, WC papir s otisnutim eurima ili kunama, lik koji piški piće iz boce, itd.).

 

Unikatni pokloni za muškarce – suprug

Često se dogodi da se suprugu zaboravi čestitati rođendan ili godišnjica braka, ali još ćešće se dogodi i upravo suprotno. Osim toga, ukoliko želimo da se on sjeti našeg rođendana i godišnjice, ne smijemo ni mi zaboraviti važne datume, zar ne? Drage supruge, ako ste odlučile odustati samo zato jer vam se čini da je on odustao, predlažemo da ipak ostanete ustrajne i uporne jer trud se isplati (nakon nekoliko godina).

Želite li supruga iznenaditi lijepim poklonom, najbolje je da slušate i pratite njegove tajne signale. Primjerice, možda je već nekoliko puta spomenuo odlazak na pecanje, ali mu poslovne i obiteljske obaveze to ne dopuštaju, stoga organizirajte mu taj događaj pa neka ima za sebe barem nekoliko sati (sve možete započeti dobrom pričom i kupovinom dobrog mamca za ribu za koju znate da najviše voli pecati).

 

Najbolji poklon za muža

 

Također, možda govori kako se s prijateljima nije vidio već mjesecima pa pozovite prijatelje za njegov rođendan – bit će to iznenađenje svih iznenađenja. Ako ste ipak više za materijalne poklone, onda ne zaboravite na praktičnost i duhovitost jer takvi pokloni najbolje prolaze.

Primjerice, ako vaš suprug već neko vrijeme priča o brusilici, možete mu je priuštiti. Ili mu treba novi mobitel. Ili filter na autu. Također, i ako ga poklonom uspijete nasmijati, bit će to pun pogodak pa predlažemo doista široku ponudu iz web trgovina u kojima je mnogo duhovitih sitnica. Za kraj ne zaboravimo ni putovanja kao idealan poklon za njega (a zapravo i za vas ako ste odlučili praviti mu društvo).

 

Unikatni pokloni za muškarce – prijatelj

Možda je on vaš najbolji prijatelj, a možda je samo prijatelj. Kako bilo, mnogo je načina da ga iznenadite. Ukoliko se radi o vašem najboljem prijatelju, zasigurno ga poznate jako dobro pa izbor ne bi trebao biti težak. Ako već neko vrijeme priča o nekom predmetu ili koncertu, sportskom događaju, novoj knjizi ili igrici koja je skuplja od onih koji si sam inače kupuje, sve ovo su odlične ideje za poklon za njega.

 

 

Također, visoko na ljestvici dobrih poklona za prijatelja muškarca kotira i putovanje. Ako ste k tome uvijek zajedno, onda bi bio i red da na ovo putovanje odete zajedno pa zapravo dobijete dobitnu kombinaciju puta dva. Dakako, uvijek su tu i klasični pokloni kao boca dobrog pića, parfem, remen, pidžama, omiljena slastica… s kojima nikada nećete pogriješiti. Za prijatelje je uvijek dobra ideja i stil poklona u DIY (uradi sam) verziji pa su kod ovoga samo vaša mašta i duhovitost granice. Prijatelju muškarcu možete napraviti odličan poklon s kojim će biti oduševljen, a neće vas koštati mnogo.

 

Unikatni pokloni za muškarce – rođak

Kada govorimo o poklonima za rođake, vrijeme je da se malo uozbiljimo. S rodbinom obično želimo pokazati svoje drugačije, ozbiljnije lice pa ćemo u skladu s tim i birati poklone. Svakako predlažemo da se u ovakvim slučajevima najbolje snađete s klasičnim i provjerenim poklonima kao što su boca dobrog vina ili viskija (a kod nekih će najbolje proći i boca jake, domaće rakije), domaći ili kupovni kolač, dobar miris, kvalitetna kava ili eventualno kakav kuhinjski gadget za kojeg ste sigurni da ga vaš rođak treba.

 

Unikatni pokloni za muškarce – kolega s posla

E, sad, za ovu kategoriju muškaraca u obzir dolazi mnogo toga, a zapravo sve ovisi o tome koliko se dobro slažete, odnosno jeste li još uvijek na 'vi' ili ste već odavno prešli na 'ti'. Ako ste na 'ti' svakako možete izabrati nešto duhovito, odnosno duhovite sitnice s porukom koja će ga nasmijati, a koje možete pronaći u mnogim online trgovinama.

 

 

Ako ste još uvijek na 'vi' svakako se suzdržite od humora jer vjerojatno još ne znate kakav humor kod njega prolazi te izaberite nešto klasično, već provjereno i prije svega ozbiljno. Najbolje će proći boca dobrog pića, a uz nju eventualno možete pokloniti i set čaša koje odgovaraju tom piću. I slatkiši su također dobra opcija te omiljeni napici poput kave. Želite li napraviti korak dalje, možete kupiti kakav gadget za kojeg ste primijetili da nedostaje vašem kolegi u uredu.

Dakle, mnogo je tipova muškaraca i vaše povezanosti s njima pa u skladu s tim i treba birati poklone. Sve ovisi koliko ste s nekim intimni i koju poruku želite poslati jer unikatni pokloni za muškarce poruka su i za njih o vama. Sretno!

 

 

Stariji post